Välj rätt borste

Det är extra viktigt att välja en riktigt bra sminkborste när man ska applicera mineralsmink. Helst en väldigt mjuk borste av syntethår eller äkta gethår. Består sminkborsten av strävare/hårdare hår finns risken att sminket yr omkring mer än det hamnar i ansiktet. Det kan dock finnas anledning till en syntetisk borste i vissa fall, till exempel om man är allergisk.

En dyrare borste håller sig ofta bättre än en billig. En bra borste ska vara mjuk, inte tappa hår och gå att tvätta utan att den blir förstörd.

Kabuki kallas ofta de lite tjockare borstarna som används för att ge ett jämnt täckande resultat.

Borstarna tvättas vanligtvis med tvål och vatten, men läs instruktionerna till just den borste du väljer.

Borste för att applicera torrt mineralsmink

Mineralsmink är ofta i torr form och det gäller att använda lite smink åt gången. Arbeta in sminket i borsten och se till att det inte blir för mycket. Du arbetar sedan in pulvret i ansiktet i cirkelrörelser och eller buffande rörelser. Använd en väldigt mjuk tät borste. Vi rekommenderar en Kabuki.

Borste för flytande mineralsmink

Man kan blanda foundation med ansiktskräm för att få ett mer täckande resultat. Använd då en fuktas svamp eller fingrarna.

Mineralsmink med fuktad borste

För att foundation ska sättas sig bättre kan man använda en lätt fuktad borste vid appliceringen. Det är dock viktigt att borsten inte är blöt utan bara lätt fuktig.